Kaiser 100 udírna – recenze
Skříňová elektrická udírna z nerezové oceli disponuje topným tělesem o výkonu až 2 000 W, přičemž maximální teplota se pohybuje kolem 150 °C. Teplotu pomáhá regulovat vestavěný termostat. Jako palivo lze využít dřevní štěpku či dřevo. Na topení dřevem stačí vytáhnout zásuvku s topnou spirálou. Kapacitně se do tohoto zařízení vejde najednou 10-15 kilogramů masa. V balení naleznete také rovný a vlnkový rošt, „S“ háčky, „U“ háčky, vestavěný teploměr, mísu na odkapávání a 500 gramů bukové štěpky.
Kaiser 100
Elektrická udírna, výkon 2 000 W, Max. teplota 150 °C, palivo – dřevo, dřevní štěpka, integrovaný termometr a bohaté příslušenství
Prohlédnout nejlepší nabídkuElektrická udírna Stovka vychází z menšího modelu Kaiser Padesátka. Disponuje dvakrát větší kapacitou na uzení. Do komory na uzení se najednou vejde až 25 pstruhů střední velikosti, přibližně 50 klobásek nebo kolem 15 kilogramů masa. Větší rozměry (110 x 39,5 x 27 cm) dvoupatrové skříňky umožňují uzení delších ryb (štik a úhořů). I přesto, že zařízení nedisponuje digitálním ovládáním, obsluha je jednoduchá.
Vysoký výkon a dlouhá životnost
Skříňová udírna je zkonstruována z nerezové oceli, která zaručuje dlouhou životnost zařízení. Ve srovnání s vítězem testu Klarstein Flinstone má tento model o něco výkonnější topné těleso, resp. topnou spirálu (2 000 W), která dokáže s pomocí dřevní štěpky vyhřát komoru na uzení během několika minut. Jako palivo lze použít i dřevo, ale nejprve je třeba vytáhnout univerzální zásuvku pro elektrické uzení, která obsahuje zmiňovanou topnou spirálu.
Okamžitá připravenost díky praktické výbavě
Pracovní teplota udírny se většinou pohybuje kolem 60 až 110 °C při uzení teplým kouřem. Nicméně existuje možnost studeného uzení, ale v tom případě se doporučuje zakoupení generátoru studeného kouře. Maximální topná teplota udírny je 150 °C. Výrobce také myslel na okamžitou praktickou využitelnost udírny, a proto do ceny zboží zakomponoval výbavu v podobě jednoho rovného roštu, jednoho vlnkového roštu vhodného k uzení ryb, 5 háčků ve tvaru „S“, stejně tak 5 háčků tvaru „U“, odkapávací mísu a pro i půlkilový startovací balíček jemné bukové štěpky.
Zkušenosti s Kaiser 100
Udírna na jedné straně nezabírá mnoho místa, ale na druhé straně nabízí dostatečnou kapacitu pro uzení oblíbených pokrmů. Výhodou je pohodlné doplňování pilin do výsuvné misky pod komorou pro uzení, která by však mohla být o něco větší. Zásuvka s miskou na piliny a elektrickou spirálou se vysouvá obtížněji, než se může na první pohled zdát, ale je třeba si na to jen zvyknout. Některým spotřebitelům, kteří chtějí, aby proces uzení proběhl rychleji, se výkon může zdát nízký, ale s přihlédnutím k ceně zařízení je výkon více než dostatečný.
Zdroj: Heureka.cz
Záverečné zhodnotenie
Typ udírny: elektrická ● Výkon: 2 000 W ● Výrobní materiál: nerezová ocel ● Palivo: dřevo, dřevní štěpka ● Rozměry: 110 x 39,5 x 27 cm (v x š x h) ● Hmotnost: 15 kg ● Maximální topná teplota: 150 °C ● Integrovaný termometr: ano ● Digitální ovládání: ne ● Příslušenství: rovný rošt, vlnkový rošt na ryby, 5 ks „S“ háčků, 5 ks „U“ háčků, odkapávací mísa + 500 g bukové štěpky
Testované produkty
Prečítajte si
(79.2%)
Komentáre
Tak bohužel. Udírna Kaizer 100 ,dizain ok. Ale někdo by potřeboval nakopat do pr...e ,za ten tepelný Čínský termostat.To vůbec nesouhlasím s cenou a s jeho kvalitou. Podruhé bych si ho nekoupil. Ostuda.
Odpovedať